ONE LIJF

0614544516

De Elft 1 | 4921 NM Made

info@onelijf.nl

Top

Mexicaanse salade met tortilla

Ingrediënten (voor 2 personen):

• klein blikje maïs
• 1 gele en 1 rode paprika, in smalle reepjes
• 1 blikje zwarte bonen (mits je daarvan houdt)
• ca. 250 g (liefst biologische of anders scharrel) kipfilet
• 2 handenvol ijsbergsla
• 2 tomaten of 10 cherrytomaatjes, in ‘hapklare’stukjes
• ca. 2 el roomkaas naturel
• ca. 1 el gesnipperde uitjes (droog, o.a. bij Aldi verkrijgbaar)
• ca. 1 tl Djintan (gemalen komijnzaad, o.a. van Conimex)
(Keltisch) zeezout
• eventueel extra op smaak te maken met: snufje cayennepeper, paprikapoeder, knoflookpoeder en/of oregano
• 2 grote volkoren tortilla’s (je kunt deze ook weglaten en het mengsel als salade eten)

Bereiding

Snijdt de kip in blokjes en bak deze in wat (kokos)olie aan, samen met ca. de helft van de Djintan. Deze kun je er gewoon overheen strooien zodra je de kip in de pan hebt gedaan.
Voeg vervolgens de paprika toe en de rest van de kruiden.
Je kunt het zelf naar eigen smaak maken door steeds even te proeven. Niet iedereen houdt van even pittig of zout o.d.
Warm de tortilla’s even aan beide kanten op in een droge koekenpan en voeg ondertussen ook de maïs en bonen toe aan het kipmengsel. Deze hoeven alleen maar even mee verwarmd te worden.
Leg de warme tortilla op een groot bord en smeer over de gehele tortilla wat roomkaas.
Verspreid op de helft de ijsbergsla met de tomatenblokjes.
Vervolgens kun je dan het warme groente- en kipmengsel daarover heen doen.
(Bij grote honger verspreid je het gewoon over de gehele wrap en klap je hem niet dubbel, maar eet je het gewoon zo)
Smakelijk!

Tip: Vervang de roomkaas door Guacemole (simpele versie : geprakte avocado, die met een scheutje citroensap en peper en zout op smaak is gemaakt)

Share

No Comments

Post a Comment